01.04.09

Крем-суп із зеленого горошку

Сьогодні я цілком випадково знайшла в морозильнику зелений горошок. Ви подумаєте, що я перебільшую, коли кажу, що щось "знайшла", а тим більше "випадково", але, повірте, мій морозильник - це таке місце, де можна знайти все, що завгодно, якщо добре пошукати. Крім горошку, в дальньому кутку шухляди ще було кілька сильно обморожених слив і два жовтих перці (все в пластиковому контейнері з наклейкою "білий виноград без кісточок").
Але повернемось до горошку. Минулого року я заморозила вісім пакетів по 0,5 кілограма (в наявності ще два). Я використовую його для салатів, додаю в рагу, але найчастіше роблю суп-пюре, або, більш благородно, крем-суп з зеленого горошку. Мені здається, що я готую його в найпростіший можливий спосіб.
На 4 порції:
500 г зеленого горошку (замороженого або свіжого)
500 мл бульйону
200 мл сметани
1 цибулина
1 ст. л. вершкового масла
сіль, чорний перець

1. Горошок промийте. Цибулю наріжте кубиками. В каструлі підсмажте цибулю на вершковому маслі до прозорості. Додайте горошок, влийте бульйон і варіть приблизно 20 хв. до готовності горошку. Плюс посоліть і поперчіть за смаком.
2. Коли горошок готовий, зніміть каструлю з вогню, за допомогою блендера подрібніть все в пюре, додайте сметану і перемішайте. Найкраще смакує з домашніми підсмаженими сухариками.

Немає коментарів:

Дописати коментар